Čerstvě upečené novinky

Pomalu a bez zkratek

Kvalitně línej chleba - Chleba se solí
  • Když se řekne "kvalitní suroviny pro chleba", většina lidí pomyslí na mouku, kvásek nebo sůl. Málokdo si uvědomí, že až 40% chleba tvoří voda. A právě proto v Chlebu se solí nepoužíváme obyčejnou vodu z kohoutku, ale vodu filtrovanou přes...
    číst více
  • V Chlebu se solí děláme věci jinak. Třeba když ostatní pekaři už mají hotovo a vytahují chleba z pece, my teprve začínáme druhou část pečení. Proč si přidáváme práci? Protože víme, že tento krok navíc dělá náš chleba výjimečným -...
    číst více
  • V době, kdy všechno musí být rychle, my v Chlebu se solí zpomalujeme. Náš chleba potřebuje čas - a hodně času. Zatímco průmyslové pečivo může být hotové za pár hodin, naše bochníky odpočívají i několik dní. Proč? Protože čas dělá...
    číst více
  • Superpečivo?

    14.09.2019
    „Nejinteligentnější“ potravina všech dob … …není podle západní společnosti maso a dokonce ani ovoce, které zase řadí na první stupeň žebříčku vegetariáni. Kdo by to však řekl do „obyčejné“ obiloviny, z nichž nejužívanější je rýže? Obiloviny pro nás ale představují...
    číst více
  • Pekárna Chleba se solí získala v březnu 2019 oficiální doporučení Slow Food Czech Republic pro rok 2019. Přímo v pekařství na Včelné nám plaketku předala prezidentka Blanka Turturro ze Slow Food Prague. Koncept Slow Foodu je pro nás velmi důležitý...
    číst více
  • Pšeničný chléb je v dnešní době většinou démonizován. Chleba se solí vyrábí na rozdíl od velkých komerčních pekáren dlouho fermentovaný chléb, který je snadněji stravitelný, má nižší glykemický index a obsahuje tělem stravitelné minerály. U nás fermentujeme pomocí mléčného kvašení,...
    číst více
Načíst další